W♀men: Η Μαρία Χριστοφορίδου μιλάει για την άρση βαρών, τον καρκίνο και τη μητρότητα

W♀men: Η Μαρία Χριστοφορίδου μιλάει για την άρση βαρών, τον καρκίνο και τη μητρότητα

Συζητάμε με την αθλήτρια που καθιέρωσε την άρση βαρών στην ομοσπονδία σε μια εποχή που αποτελούσε καθαρά ανδρική υπόθεση

Η Μαρία Χριστοφορίδου υπήρξε μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες της άρσης βαρών και ήταν μάλιστα αυτή που καθιέρωσε το άθλημα στην ομοσπονδία μετά τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεβίλλης το 1990, όπου κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο.

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς σήμερα «μετρά» τουλάχιστον 45 μετάλλια, ενώ είναι η αθλήτρια που έχει τις περισσότερες διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών από όλα τα αθλήματα στην Ελλάδα. Δεν ήταν όμως μόνο τα βάρη σε επίπεδο πρωταθλητισμού που σήκωσε, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί και ένα άλλο μεγάλο βάρος σε προσωπικό επίπεδο, αυτό του καρκίνου του μαστού. Στο επεισόδιο αυτό του W♀men μας μιλάει για τη γυναικεία άρση βαρών, τη μητρότητα αλλά και τη μάχη με την ασθένεια. 

Γίνετε κι εσείς μέλος της ομάδας μας. Αναζητήστε στο Viber το «W♀men the podcast»

Δημοσιογραφική επιμέλεια – Παρουσίαση: Θεοδώρα Βασιλοπούλου 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT