ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Ο υπερτουρισμός πλήττει την Ευρώπη

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Ο υπερτουρισμός πλήττει την Ευρώπη

Οι ιστορικές πόλεις της Ευρώπης κατακλύζονται από τον υπερτουρισμό, αλλά με την ανάκαμψη των ταξιδιωτικών μετακινήσεων, κανείς δεν ξέρει τι να κάνει γι’ αυτό.

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-ο-υπερτου-562526752

Από τη Ρώμη ως το Ντουμπρόβνικ, τα ευρωπαϊκά τουριστικά κέντρα νιώθουν τις αρνητικές επιπτώσεις του υπερτουρισμού, που προκαλεί αντιδράσεις από τις τοπικές κοινότητες. Όμως με την αύξηση της ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης μετά την εποχή της πανδημίας, δεν υπάρχει ομοφωνία για τον τρόπο αντιμετώπισης. Επίσης, η επιστροφή ενός ευρωπαϊκού νυχτερινού τρένου ανοίγει τον δρόμο για μια πιο πράσινη, πιο καθαρή ταξιδιωτική εμπειρία.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 27 Αυγούστου 2023

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον Γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), τ ην Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με την χρηματοδότηση της ΕΕ στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT