ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Η Γηραιά Ηπειρος χάνει τη θρησκεία της

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Η Γηραιά Ηπειρος χάνει τη θρησκεία της

Η Ευρώπη οδεύει σε μια μεταχριστιανική κοινωνία καθώς οι νέοι περιφρονούν την επίσημη θρησκεία για χάρη της πνευματικότητας. Όμως μπορεί το Βατικανό ν’ αλλάξει τα πράγματα;

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-η-γηραιά-η-562558837

Οδεύουμε σε μια Ευρώπη χωρίς ιερείς; Στην Πολωνία, ο καθολικισμός κυριαρχεί παρά τη μείωση των μοναχών και των ιερέων. Το «ARTE: Η Ευρώπη κάθε Εβδομάδα» μαθαίνει τον λόγο. Επίσης, επισκεπτόμαστε την πάλαι ποτέ ευλαβή Πορτογαλία όπου πάνω από ένα εκατομμύρια νέων καθολικών απ’ όλο τον κόσμο θα συναντήσουν τον Πάπα στην πρωτεύουσα για τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον Γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), τ ην Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με την χρηματοδότηση της ΕΕ στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT