ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Το αποτέλεσμα των πολωνικών εκλογών και το νέο κεφάλαιο για τη χώρα

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Το αποτέλεσμα των πολωνικών εκλογών και το νέο κεφάλαιο για τη χώρα

Οι νέοι Πολωνοί ψηφοφόροι πήγαν μαζικά στις κάλπες για να διώξουν το δεξιό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS). Όμως τι σημαίνουν τα αποτελέσματα για τη δημοκρατία στην Πολωνία και την Ευρώπη συνολικά;

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-το-αποτέλ-562687468

Μετά από οκτώ χρόνια στην εξουσία, τα κεντρώα κόμματα ανέτρεψαν την εθνικιστική κυβέρνηση της Πολωνίας, αλλά οι φιλελεύθερες αξίες θα απειλήσουν την πολωνική κυριαρχία; Σ’ αυτό το επεισόδιο του «ARTE: Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα», αναλύουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και ρωτάμε τι σημαίνει αυτό για την επόμενη γενιά Πολωνών.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 17 Νοεμβρίου 2023.

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον Γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), τη Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε., στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT