ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Θα σταματήσει να υπάρχει το AIDS;

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Θα σταματήσει να υπάρχει το AIDS;

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ανακάλυψη του HIV, ο ιός εξακολουθεί να διαδίδεται σε όλο τον κόσμο. Ομως τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας αποφέρουν αποτελέσματα

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-θα-σταματ-562763503

Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να θέσουν ένα τέλος στην πανδημία του HIV έως το 2030. Στην Ευρώπη, ορισμένες χώρες υστερούν. Μιλάμε με έναν γιατρό, μέλος της ιατρικής ομάδας που κατάφερε να θεραπεύσει έναν άνδρα από τον ιό HIV. Μας λέει γιατί η εύρεση μιας θεραπείας δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εξετάζουμε επίσης τα εμπόδια προς την αντιμετώπιση του ιού, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των περιπτώσεων που συνδέονται με την άνοδο του «χημικού σεξ».

Το συγκεκριμένο βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2023.

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον Γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), την Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με την χρηματοδότηση της ΕΕ στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT