ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Νέοι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Νέοι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις

Μετά από μια πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι και τη σύλληψη πολλών υπόπτων για τρομοκρατία στη Γερμανία, νέοι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν επικρατήσει στην Ευρώπη

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-νέοι-φόβο-562776385

Μετά από μια πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι και τη σύλληψη πολλών υπόπτων για τρομοκρατία στη Γερμανία, νέοι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν επικρατήσει στην Ευρώπη. Αλλά έχει στ’ αλήθεια αυξηθεί το επίπεδο απειλής; Αν και η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς έχει οδηγήσει σε αύξηση της έντασης και σε πολιτική πόλωση, οι αρχές προειδοποιούσαν για άνοδο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας ακόμη και πριν από την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. Εξετάζουμε τα στατιστικά στοιχεία της Europol και μιλάμε με έναν ειδικό σε θέματα ασφάλειας για να βρούμε απαντήσεις.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 6 Ιανουαρίου 2024.

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον Γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), την Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με την χρηματοδότηση της ΕΕ στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT