ARTE – «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα»: Τα οφέλη και οι κίνδυνοι της Τεχνητής Νοημοσύνης

ARTE – «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα»: Τα οφέλη και οι κίνδυνοι της Τεχνητής Νοημοσύνης

Καθώς τα κράτη μέλη της Ε.Ε. συμφωνούν να εφαρμόσουν νόμο - ορόσημο που θα ρυθμίζει την τεχνητή νοημοσύνη, ποιοι είναι τελικά οι κίνδυνοι και τα οφέλη της;

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-τα-οφέλη-κ-562788643

Με την Ευρώπη να καταλήγει σε μια ιστορική συμφωνία σχετικά με τους πρώτους ολοκληρωμένους κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίωςτο συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στα πάντα γύρω μαςενώ παράλληλα εγείρει τεράστια ηθικά ερωτήματα. Πρέπει όμως να βάλουμε φρένοΑπό την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση μέχρι την πολιτική, το ARTE Europe Weekly παρουσιάζει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να βελτιώσει ή να απειλήσει τις ζωές μας.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 13 Ιανουαρίου 2024.

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον Γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), την Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με την χρηματοδότηση της ΕΕ στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT