Λευκορωσία: Η απόδραση του φωτογράφου Αλεξάντερ Βαζούκοβιτς

Λευκορωσία: Η απόδραση του φωτογράφου Αλεξάντερ Βαζούκοβιτς

Ο Λευκορώσος φωτογράφος Αλεξάντερ Βαζούκοβιτς απέδρασε από τον κατ' οίκον περιορισμό του. Συναντηθήκαμε μαζί του πριν φύγει

λευκορωσία-η-απόδραση-του-φωτογράφου-563065519

Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια κατ’ οίκον περιορισμό στο Μινσκ για εικόνες που τραβήχτηκαν κατά τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, τον Αυγούστο του 2020. Ο Λευκορώσος φωτογράφος Αλεξάντερ Βαζούκοβιτς κρίθηκε ένοχος από τα δικαστήρια της χώρας για το ότι συμμετείχε στις αναταραχές και ότι βοήθησε στην οργάνωσή τους. Τον συναντήσαμε στο σπίτι του στη Λευκορωσία και μετά για λίγο στη Βαρσοβία, όπου κατάφερε να δραπετεύσει.

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας Μέσων Ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), τη Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT