ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Η μεγάλη στροφή της Γαλλίας προς την ακροδεξιά

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Η μεγάλη στροφή της Γαλλίας προς την ακροδεξιά

Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Γαλλία, με την ακροδεξιά να κερδίζει έδαφος και τον Μακρόν να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-η-μεγάλη-σ-563082997

Το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» ξεπέρασε τις δημοσκοπήσεις στο 93% των πόλεων και των χωριών σε όλη τη Γαλλία στις ευρωπαϊκές εκλογές, ωθώντας τον Πρόεδρο Μακρόν να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές. Μιλάμε με ακροδεξιούς ψηφοφόρους, ρωτάμε ειδικούς για να καταλάβουμε τι μας οδήγησε σε αυτό το σημείο και γινόμαστε μάρτυρες της απογοήτευσης των ανταποκριτών μας σε όλη την Ευρώπη για τις αντιδράσεις των γειτονικών χωρών της Γαλλίας.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 13 Ιουλίου 2024.

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), τη Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία) σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT