ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Πόσο καλά προστατεύει η ΕΕ τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος;

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Πόσο καλά προστατεύει η ΕΕ τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος;

Ηρωες ή προδότες; Μια βαθιά βουτιά στον κόσμο των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και πόσο καλά τους προστατεύει η ΕΕ.

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-πόσο-καλά-563115265

Από τον Τζούλιαν Ασάνζ και τον Έντουαρντ Σνόουντεν μέχρι την Τσέλσι Μάνινγκ και τη Ριάλιτι Ουίνερ. Ο θεσμός του “whistleblower” αποκαλύπτει αδικήματα στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος, συχνά με μεγάλο κίνδυνο για το άτομο που τα καταγγέλει. Σε αυτό το ARTE Europe Weekly εισερχόμαστε στον περίπλοκο κόσμο των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, εξετάζοντας τι τους παρακινεί και πόσο καλά τους προστατεύει η Ευρώπη.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 3 Αυγούστου 2024

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μία παραγωγή της ευρωπαϊκής πλατφόρμας ARTE και διατίθεται σε 9 γλώσσες μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που ονομάζεται EMOVE Hub. Η  συνέργεια αυτή συντονίζεται από το ARTE και περιλαμβάνει τα εξής μέσα: El País (ES), Gazeta Wyborcza (PL), Internazionale (IT), Ir, (LV),  Η Καθημερινή, Le Soir (BE) και Telex (HU). Το εγχείρημα λαμβάνει χρηματοδότηση από την ΕΕ μετά από πρόσκληση της DG CNECT για «Ευρωπαϊκές συνέργειες μέσων ενημέρωσης» στο πλαίσιο των Πολυμεσικών Δράσεων της ΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT