ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Ακυβέρνητο καράβι η Γαλλία μετά τις εκλογές;

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Ακυβέρνητο καράβι η Γαλλία μετά τις εκλογές;

Μετά την πολιτική θύελλα, το νέο κοινοβούλιο της Γαλλίας ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Τι μαθήματα μπορεί να αντλήσει η χώρα από την υπόλοιπη Ευρώπη;

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-ακυβέρνητ-563126845

Η νέα αριστερή συμμαχία της Γαλλίας που πήρε την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση ήταν μια απροσδόκητη ανατροπή μετά την ισχυρή παρουσία της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές. Πλέον οι πολιτικοί μιλούν για τη δημιουργία ενός συνασπισμού μεγάλης κλίμακας. Αν και ασυνήθιστο για τη Γαλλία, οι κυβερνήσεις συνασπισμού είναι συχνό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη. Ειδικά στην Ευρωπαϊκή Eνωση η απόλυτη πλειοψηφία είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 10 Αυγούστου 2024

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μία παραγωγή της ευρωπαϊκής πλατφόρμας ARTE και διατίθεται σε 9 γλώσσες μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που ονομάζεται EMOVE Hub. Η συνέργεια αυτή συντονίζεται από το ARTE και περιλαμβάνει τα εξής μέσα: El País (ES), Gazeta Wyborcza (PL), Internazionale (IT), Ir, (LV),  Η Καθημερινή, Le Soir (BE) και Telex (HU). Το εγχείρημα λαμβάνει χρηματοδότηση από την ΕΕ μετά από πρόσκληση της DG CNECT για «Ευρωπαϊκές συνέργειες μέσων ενημέρωσης» στο πλαίσιο των Πολυμεσικών Δράσεων της ΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT