ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Ο θεσμοθετημένος κατώτατος μισθός στην Ευρώπη

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Ο θεσμοθετημένος κατώτατος μισθός στην Ευρώπη

Συζητήσεις, διαφορές, διακρίσεις. Θα υπάρξει άραγε σύντομα ένας κοινός ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός;

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-ο-θεσμοθε-563137807

Αυτή την εβδομάδα, το ARTE Europe Weekly ασχολείται με τον κατώτατο μισθό στην Ευρώπη. Λιγότερο από 500 ευρώ στη Βουλγαρία, περισσότερα από 2.500 ευρώ στο Λουξεμβούργο, ο κατώτατος μισθός είναι πολύ διαφορετικός από χώρα σε χώρα, όπως και το κόστος ζωής. Ο κατώτατος μισθός μπορεί επίσης να ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία του εργαζομένου. Οι διακρίσεις σε βάρος των νέων γίνονται ολοένα και πιο αμφιλεγόμενες ιδιαίτερα στην Ολλανδία… Μια ευρωπαϊκή οδηγία θα μπορούσε σύντομα να εναρμονίσει αυτές τις διαφορές.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 15 Αυγούστου 2024.

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μία παραγωγή της ευρωπαϊκής πλατφόρμας ARTE και διατίθεται σε 9 γλώσσες μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που ονομάζεται EMOVE Hub. Η συνέργεια αυτή συντονίζεται από το ARTE και περιλαμβάνει τα εξής μέσα: El País (ES), Gazeta Wyborcza (PL), Internazionale (IT), Ir, (LV),  Η Καθημερινή, Le Soir (BE) και Telex (HU). Το εγχείρημα λαμβάνει χρηματοδότηση από την ΕΕ μετά από πρόσκληση της DG CNECT για «Ευρωπαϊκές συνέργειες μέσων ενημέρωσης» στο πλαίσιο των Πολυμεσικών Δράσεων της ΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT