Σκάρλετ, κόπηκες!

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφήμιση που προβάλλεται στο Super Bowl είναι κατά παράδοση η πιο ακριβοπληρωμένη διαφήμιση. Κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει πολλές έξυπνες διαφημίσεις που φτιάχτηκαν ειδικά για το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Αμερικής, αλλά και άλλες πολλές που δεν προλάβαμε ποτέ να δούμε γιατί κόπηκαν πριν καν βγουν στον αέρα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και με την φετινή υποψήφια διαφήμιση της εταιρείας Sodastream που πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Scarlett Johansson. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πείραξε η προκλητική μουσική και η αισθησιακή πρωταγωνίστρια, αλλά το δίκτυο απέρριψε την διαφήμιση σόδας "κάν' το μόνος σου" για λόγους ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα ο τίτλος και η ατάκα της πρωταγωνίστριας "Συγνώμη, Coke και Pepsi". Η Sodastream παρουσιάζεται ως μία εναλλακτική, πιο υγιεινή, λύση στην αγορά των αναψυκτικών και η επίμαχη φράση εντείνει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα και προκαλεί τους ανταγωνιστές της.

Η Coca-Cola και η Pepsi τυγχάνει να είναι από τους παραδοσιακούς χορηγούς του αθλητικού γεγονότος,  με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη κίνηση να έκανε κάποιους executives εταιρειών να αισθανθούν ιδιαίτερα άβολα και να ζητήσουν να μην προβληθεί η διαφήμιση.

Ο CEO της Sodastream, Ντάνιελ Μπιρνμπάουμ, δήλωσε στην Huffington Post "Τί ακριβώς φοβούνται; Ποιά διαφήμιση στην Αμερική δεν αναφέρει τον ανταγωνιστή της; Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην Κίνα. Είμαι απογοητευμένος ως Αμερικανος".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT