Αμάντα Νοξ η ταινία: το πρόσωπο ενός αγγέλου

Αμάντα Νοξ η ταινία: το πρόσωπο ενός αγγέλου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ταξίδι πέρα από την αλήθεια στην ιστορία της  Αμάντα Νοξ και της δολοφονίας που συγκλόνισε όλον τον κόσμο επιχειρεί με την νέα του ταινία ο Michael Winterbottom. Με την σειρά μας ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στην ταινιά του με τίτλο  «Πρόσωπο ενός Αγγέλου».

Μια διήγηση επιστημονικής φαντασίας για μια ιστορία επηρεασμένη και εμπνευσμένη σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός που συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Η Αμάντα Νοξ, 25 ετών, και το αγόρι της Ραφαέλε Σολεσίτο έχουν κατηγορηθεί για τον βιασμό και φόνο της Βρετανίδας φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρχερ. Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Νοεμβρίου 2007 η φοιτήτρια από το Λιντς, 21 ετών, βρέθηκε ημίγυμνη σε μια λίμνη αίματος στο δωμάτιο που μοιραζόταν με την Νοξ στην Περούτζια. Το σώμα της έφερε 47 μαχαιριές, ενώ η νεκροψία έδειξε ότι είχε βιαστεί. Η Νοξ είχε καταδικαστεί σε 28 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη και είχε εκτίσει τα 4 χρόνια από την ποινή της, καθώς η ίδια και ο Σολεσίτο είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό το 2009 σε 26 και 25 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα για τη δολοφονία εκείνου του Νοεμβρίου. Τον Οκτώβριο του 2011 είχαν αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό, όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2013. Σε νέα δίκη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το εφετείο της Φλωρεντίας έκρινε ένοχη την Αμερικανίδα φοιτήτρια και τον Ιταλό φίλο της, επικυρώνοντας την αρχική απόφαση του 2009.

Το βιβλίο «Πρόσωπο Αγγέλου: Σεξ, Δολοφονία και Ιστορία της Αμάντα Νοξ» από τη δημοσιογράφο Barbie Latza Nadeau αποτέλεσε την κύρια πηγή έμπνευσης για την δημιουργία της πολυπόθητης ταινίας με τους Daniel Brühl, Kate Beckinsale και Cara Delevingne στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία πρόκειται για συμπαραγωγή της BBC Films.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT