Πολωνία: Διαδήλωση κατά πρότασης για απαγόρευση αμβλώσεων

Πολωνία: Διαδήλωση κατά πρότασης για απαγόρευση αμβλώσεων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΣΟΒΙΑ. Την απαγόρευση κυκλοφορίας αγνόησαν το βράδυ της Τρίτης κάτοικοι της Βαρσοβίας και του Πόζναν, πραγματοποιώντας διαδήλωση κατά της πρότασης για πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων στη χώρα. Οι διαδηλωτές συμμορφώθηκαν, ωστόσο, με τους κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης, τηρώντας απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Πρόταση νόμου με στόχο την απαγόρευση της άμβλωσης εμβρύων που εμφανίζουν σοβαρές ανωμαλίες θα συζητηθεί εντός της εβδομάδας ενώπιον του Κοινοβουλίου. Η πολωνική νομοθεσία για την άμβλωση είναι από τις αυστηρότερες στην Ευρώπη, με την έκτρωση να επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας, απειλής για τη ζωή της μητέρας ή σοβαρών προβλημάτων υγείας του εμβρύου. Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει την άμβλωση όταν το έμβρυο εμφανίζει σοβαρές ανωμαλίες.

Η Βουλή αναμένεται να συζητήσει επίσης νομοσχέδιο που θα ποινικοποιεί την «ενθάρρυνση» σεξουαλικής επαφής για κάθε άτομο κάτω των 18 ετών. Φεμινιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση θα σημάνει την ποινικοποίηση της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. Το νομοσχέδιο προβλέπει ποινές φυλάκισης τριών ετών για όποιον ενθαρρύνει ανήλικο να έχει σεξουαλικές επαφές.

Την απόρριψη των νομοσχεδίων ζήτησαν από την πολωνική Βουλή οι οργανώσεις Human Rights Watch και Διεθνής Αμνηστία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT