Εντείνει τις επιθέσεις κατά Μπάιντεν ο Τραμπ

Εντείνει τις επιθέσεις κατά Μπάιντεν ο Τραμπ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ επιθέσεων κατά του πολιτικού αντιπάλου του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης των ποσοστών δημοφιλίας του, τα οποία βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση το τελευταίο τρίμηνο. Ο Τραμπ προειδοποίησε τους ψηφοφόρους του πως μια πιθανή προεδρία του Μπάιντεν θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτο κύμα εγκληματικότητας στους δρόμους της χώρας, στην άνοδο του σοσιαλισμού και στη συρρίκνωση των αμερικανικών προαστίων.

Το νέο κύμα επιθέσεων ακολουθεί την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αντικαταστήσει τον διευθυντή της εκστρατείας επανεκλογής του, Μπραντ Παρσκάλε, με τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή και βετεράνο πολιτικό αναλυτή Μπιλ Στέπιεν. Αντιμέτωπος με έντονη κριτική για την έλλειψη μιας συνεκτικής ατζέντας για τη δεύτερη τετραετία του και στερημένος από τη δυνατότητα οργάνωσης προεκλογικών ομιλιών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Τραμπ εντατικοποίησε την επιχείρηση στοχοποίησης του Δημοκρατικού αντιπάλου του.

«Είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά στους New York Times ο Νιλ Νιούχαους, δημοσκόπος για το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής ο δημόσιος διάλογος έχει επικεντρωθεί στο ιστορικό και στην απόδοση του Αμερικανού προέδρου και όχι στην υποψηφιότητα του Μπάιντεν. Οι πρόσφατες ενέργειες του Τραμπ έλαβαν επαίνους από αρκετούς Ρεπουμπλικανούς, που έχουν απογοητευθεί από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, με ορισμένους αναλυτές να εκφράζουν την ελπίδα ότι η εβδομάδα αυτή θα αποτελέσει σημείο καμπής για την προεκλογική του εκστρατεία. Ωστόσο, αρκετοί ανησυχούν πως οι επιθέσεις κατά του Μπάιντεν χαρακτηρίζονται από σύγχυση και παραπληροφόρηση, καθώς σειρά τηλεοπτικών διαφημίσεων της εκστρατείας του Τραμπ που κυκλοφόρησαν στη Φιλαδέλφεια κατηγορούν τον πολιτικό του αντίπαλο ως ταυτόχρονα πολύ σκληρό αλλά και πολύ ανεκτικό απέναντι στην εγκληματικότητα. Στο μεταξύ, οι σύμβουλοι της εκστρατείας του Μπάιντεν υποστηρίζουν πως ο Τραμπ διαθέτει πολλές αδυναμίες, ώστε περιορίζεται ως προς το είδος των επιθέσεων που θα μπορούσε να εξαπολύσει, συμπληρώνοντας ότι θα είναι επιλεκτικοί στις απαντήσεις τους κατά των ψευδών ισχυρισμών του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT