Πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των αντίπαλων πλευρών στη Λιβύη

Πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των αντίπαλων πλευρών στη Λιβύη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για την οργάνωση του κρατικού μηχανισμού και τη συνέχιση των συνομιλιών την τελευταία εβδομάδα του μηνός έφθασαν την Πέμπτη στο Μαρόκο οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στον εμφύλιο της Λιβύης.

Σε κοινό ανακοινωθέν της κυβέρνησης της Τρίπολης και του λιβυκού κοινοβουλίου στην ανατολική Λιβύη, που ανέγνωσε εκπρόσωπος της πλευράς του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, οι δύο πλευρές τονίζουν ότι συμφώνησαν στα κριτήρια και τους μηχανισμούς για την τοποθέτηση ατόμων σε κυριαρχικές θέσεις-κλειδιά στη χώρα.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες επί της συμφωνίας που σφράγισε τη διάσκεψη πέντε ημερών στην Μπουζνίκα του Μαρόκου, εκτός του ότι οι συνομιλίες επί μαροκινού εδάφους θα επαναληφθούν σε δύο εβδομάδες.

Κατά πληροφορίες προερχόμενες από το Κάιρο -που στηρίζει την πλευρά Χάφταρ- η πλευρά της Τρίπολης αντιστέκεται σθεναρά στην πρόταση που έπεσε στο τραπέζι των στηριζόμενων από τον ΟΗΕ συνομιλιών για απόσυρση της Τουρκίας από τη διένεξη στη Λιβύη και για τη σύσταση ουδέτερης διεθνούς επιτροπής για τον έλεγχο των περιβόητων συμφωνιών της Τρίπολης με την Αγκυρα.

Εξάλλου τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προπαγανδίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βεγγάζη την Πέμπτη κατά των δυσχερών συνθηκών διαβίωσης στην υπό τον στρατηγό Χάφταρ ελεγχόμενη πόλη της Λιβύης.

Με πληροφορίες από: Xinhua, The Arab Weekly, Daily Sabah

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT