ΗΠΑ: Στο έλεος του τυφώνα Σάλι ο Κόλπος του Μεξικού

ΗΠΑ: Στο έλεος του τυφώνα Σάλι ο Κόλπος του Μεξικού

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι πυρκαγιές μαίνονται στη Δυτική Ακτή, ο τυφώνας Σάλι συνεχίζει να σαρώνει τον Κόλπο του Μεξικού. Ο Σάλι, που αναβαθμίσθηκε από καταιγίδα σε τυφώνα συνοδεύεται από έντονη βροχόπτωση και ανέμους υψηλών ταχυτήτων.

Ορισμένες περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού έχουν ήδη πλημμυρίσει, καθώς έχουν πέρσι περισσότερες από 18 ίντσες νερού στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου. Ολόκληρες εκτάσεις στην Πενσακόλα της Φλόριντα έχουν καλυφθεί από νερό και με τις μετεωρολογικές αρχές να προειδοποιούν για ακόμη πιο έντονα φαινόμενα, προβλέποντας ότι το ύψος της βροχής μπορεί να φθάσει έως και τα 90 εκατοστά.

Περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αλαμπάμπα και Φλόριντα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες διακοπές ρεύματος. Στην Αλαμπάμα, οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα έως και 165 χιλιομέτρων την ώρα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές πολιτικής προστασίας στις πολιτείες του αμερικανικού Νότου συστήνουν στους κατοίκους να προφυλαχθούν από τη βροχόπτωση και τους σφοδρούς ανέμους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT