Μεταναστευτικό: Θετική η Γερμανία στην πρόταση της Κομισιόν

Μεταναστευτικό: Θετική η Γερμανία στην πρόταση της Κομισιόν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Χορστ Ζέεχοφερ χαρακτηρίζει την πρόταση της Κομισιόν «μία καλή βάση για χειροπιαστές συζητήσεις με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., τις οποίες σκοπεύω να ξεκινήσω χωρίς χρονοτριβή».

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, που θα συντονίσει τη διαδικασία, σημειώνει: «Σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την πολιτική μετανάστευσης και ασύλου της Ε.Ε. στους μήνες που μένουν στη γερμανική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δεν υπάρχει επί του παρόντος λειτουργική ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, όπως αναδεικνύουν τα πρόσφατα γεγονότα στη Μόρια. Το πεπρωμένο της Ευρώπης θα κριθεί από τη μεταναστευτική της πολιτική. Χρειαζόμαστε επειγόντως μία πραγματικά νέα αρχή. Η Ευρώπη έχει την ευκαιρία να δείξει στον κόσμο ότι είναι ενωμένη ακόμα και σε αυτό το δύσκολο θέμα».

Σημειώνεται ότι η αρμόδια επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι 3.000 άτομα που έμεναν στη Μόρια θα μετεγκατασταθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Η Γερμανία έχει δεσμευτεί να υποδεχθεί 1.553 άτομα (οικογένειες των οποίων τα αιτήματα ασύλου έχουν γίνει δεκτά) από όλα τα ελληνικά νησιά με μεγάλους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών.   

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. θα κάνουν την πρώτη τους επίσημη συζήτηση για την πρόταση της Κομισιόν στην επόμενη συνάντησή τους, στις 8 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT