Ψυχρή υποδοχή στο σχέδιο για τη μετανάστευση

Ψυχρή υποδοχή στο σχέδιο για τη μετανάστευση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν άσκησε χθες κριτική στη νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του περί εισόδου προσφύγων στην Ε.Ε. μόνο αφότου έχει εγκριθεί η αίτηση ασύλου τους. 

«Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο ευθυγραμμίζεται με τα αιτήματα του Ορμπαν γύρω από το ζήτημα, η υποδοχή ήταν ψυχρή», ανέφερε η ιστοσελίδα Hungary Today. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός χαρακτήρισε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανάληψη παλαιότερων προτάσεων. «Η Ουγγαρία εξακολουθεί να είναι αντίθετη με τις ποσοστώσεις μεταναστών, ακόμη και αν το νέο πακέτο για τη μετανάστευση και το προσφυγικό που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη χρησιμοποιεί διαφορετικό όρο γι’ αυτές», δήλωσε ο Ορμπαν μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τους πρωθυπουργούς των άλλων κρατών του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία). 

Σε πείσμα των σκληροπυρηνικών, ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να προστατεύουν τουλάχιστον κάποιους από τους ανθρώπους που καταφθάνουν στις όχθες τους ζητώντας άσυλο, όπως συνέβη χθες με τους 125 διασωθέντες του σκάφους «Αλάν Κουρντί», που έδεσε στο λιμάνι Αμπατάξ της Σαρδηνίας. Η ιταλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει λιμάνι με τον διαθέσιμο χώρο ώστε οι διασωθέντες να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, αλλά αναθεώρησε εξαιτίας της θαλασσοταραχής. Οι 125 θα ολοκληρώσουν την καραντίνα τους μέσα στο σκάφος και εν συνεχεία θα κατανεμηθούν, με βάση τη συμφωνία μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, ως εξής: Οι 100 θα μεταβούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και οι 25 θα μείνουν στην Ιταλία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT