Βρετανία: Αύξηση 61% των νέων κρουσμάτων σε μια εβδομάδα

Βρετανία: Αύξηση 61% των νέων κρουσμάτων σε μια εβδομάδα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοδος του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού κατά 61% καταγράφεται στα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στην Αγγλία, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

«Συνολικά 31.373 άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό για πρώτη φορά στην Αγγλία μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 23 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για αύξηση 61% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε η υπηρεσία διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης για την COVID-19 (Test and Trace) του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας.

«Τα θετικά δείγματα αυξήθηκαν απότομα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα από την οποία έχουμε στοιχεία, είναι τέσσερις φορές περισσότερα σε σύγκριση με το τέλος Αυγούστου» πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, η Βρετανία ανακοίνωσε 7.108 νέα κρούσματα COVID-19, ενώ ο αριθμός των 7.143 κρουσμάτων την Τρίτη ήταν ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός που είχε ποτέ καταγραφεί, αν και η Βρετανία διεξάγει τώρα περισσότερα τεστ.

Όσοι δεν πειθαρχούν στους νέους κανόνες της βρετανικής κυβέρνησης, οι οποίοι στοχεύουν στον έλεγχο της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, θα κληθούν να πληρώσουν ιδιαίτερα βαριά πρόστιμα.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT