Αναμνηστικό νόμισμα «Ο Τραμπ νίκησε τον κορωνοϊό»;

Αναμνηστικό νόμισμα «Ο Τραμπ νίκησε τον κορωνοϊό»;

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κατάστημα δώρων του Λευκού Οίκου έχει αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες για το αναμνηστικό νόμισμα «Ο Τραμπ νίκησε τον Covid».

Το νόμισμα θα είναι το τελευταίο σε μια σειρά αναμνηστικών νομισμάτων που εκδόθηκαν στη διάρκεια της πρώτης θητείας του Αμερικανού προέδρου και θα εκδοθεί για τον εορτασμό του γεγονότος ό

τι ο πρόεδρος Τραμπ νίκησε προσωπικά τον πανδημικό ιό Covid, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του καταστήματος δώρων, το οποίο όπως εξηγεί το Reuters δεν συνδέεται με τον Λευκό Οίκο.

Στην ιστοσελίδα δεν υπάρχει φωτογραφία του νομίσματος, το οποίο θα κοστίζει 100 δολάρια.

Ο σχεδιασμός ανατέθηκε στον καλλιτέχνη γραφικών Άντονι Τζιανίνι, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό υπερ-ηρώων.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι δυνατός σε μυθικό επίπεδο», αναφέρει ο καλλιτέχνης σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός του νομίσματος θα παραμείνει μυστικός.

Ο Τραμπ, με την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, είπε στους Αμερικανούς να μην φοβούνται τον κορωνοϊό και να βγουν έξω, ενώ έβγαλε τη μάσκα προσώπου για να ποζάρει στις φωτογραφίες. Ο Τραμπ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για τρεις ημέρες αφότου διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Το κατάστημα δώρων του Λευκού Οίκου είχε εκδώσει αναμνηστικό νόμισμα και εν όψει της ιστορικής συνόδου κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιόγκ-Ουν, στη Σιγκαπούρη το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT