Ε.Ε: Εκτός «λευκής λίστας» οι αφίξεις από Καναδά, Τυνησία και Γεωργία

Ε.Ε: Εκτός «λευκής λίστας» οι αφίξεις από Καναδά, Τυνησία και Γεωργία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Eυρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να απομακρύνει τον Καναδά, την Τυνησία και τη Γεωργία από τη λίστα χωρών, των οποίων οι πολίτες επιτρέπεται να επισκεφθούν την Ε.Ε. εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ προσθέτει στη λίστα τους ταξιδιώτες από Σιγκαπούρη, ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης εικόνας στην εξέλιξη του κορωνοϊού.

Είναι η πρώτη φορά σε διάστημα άνω των δύο μηνών που η Ε.Ε. αναπροσαρμόζει την επονομαζόμενη «λευκή λίστα» ταξιδίων, περιορίζοντάς την από 11 χώρες σε εννέα. Οι υπόλοιπες οκτώ είναι οι Αυστραλία, Ιαπωνία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότιος Κορέα, Ταϊλάνδη και Ουρουγουάη.

Οι ΗΠΑ παραμένουν εκτός, όπως και πολλές ακόμη χώρες. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, η επικαιροποίηση της λίστας εγκρίθηκε από Ευρωπαίους εκπροσώπους των χωρών-μελών σε τακτική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών και κρίθηκε αναγκαία μετά την αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως, αλλά και στην ίδια την Ευρώπη. Η νέα λίστα αναμένεται να δημοσιευθει στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. εντός των επομένων ημερών.

Η Ε.Ε. είχε παρουσιάσει την 1η Ιουλίου τη «λευκή λίστα» συστήνοντας στις χώρες-μέλη να επιτρέπουν την είσοδο σε αφίξεις από 15 χώρες-μέλη. Έκτοτε, έχει θέσει εκτός λίστας Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλγερία και Μαρόκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT