Εβδομήντα τρία χρόνια έγγαμου βίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γιόρτασαν χθες τα 73 χρόνια έγγαμου βίου τους, δίνοντας στη δημοσιότητα μία νέα φωτογραφία. Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο απαθανατίζονται να διαβάζουν μία χειροποίητη ευχετήρια κάρτα, που τους έστειλαν τα τρία παιδιά των δουκών του Κέμπριτζ, δηλαδή του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Η κάρτα, πάνω στην οποία είναι γραμμένος ο αριθμός 73, κατασκευάστηκε από τον πρίγκιπα Γεώργιο, τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λουδοβίκο, τα δισέγγονα του βασιλικού ζεύγους. Η φωτογραφία ελήφθη στις αρχές της εβδομάδας στο «Oak Room» στο Κάστρο Ουίνδσορ.

Ο γάμος των Βρετανών βασιλέων τελέστηκε στο αβαείο του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, στις 20 Νοεμβρίου του 1947, όταν η Ελισάβετ –τότε διάδοχος του θρόνου– ήταν 21 έτους και ο 26χρονος Φίλιππος Μαουντμπάτεν υποπλοίαρχος του βασιλικού ναυτικού. Η σχέση αγάπης που τους συνδέει είναι η πιο μακροχρόνια σε όλη την ιστορία των Bρετανών βασιλέων. Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος γνωρίστηκαν για πρώτη φορά σε κάποιον γάμο, όταν ήταν ακόμα παιδιά αλλά οι δρόμοι τους ξανάσμιξαν όταν η πριγκίπισσα –τότε– Ελισάβετ ήταν 13 χρόνων και ο Φίλιππος 18. Σήμερα, το βασιλικό ζευγάρι παραμένει απομονωμένο στο Ουίνδσορ, εξαιτίας του lockdown που επέφερε η πανδημία. Οι εορτασμοί για την επέτειο των γάμων τους παρέμειναν σε πολύ χαμηλούς τόνους. 

Το βασιλικό ζευγάρι, εκτός από τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, έχει άλλα πέντε δισέγγονα, μεταξύ των οποίων και ο Αρτσι, ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο Σεθ Σμιθ, συγγραφέα του βιβλίου «Meghan Misunderstood» («Παρεξηγημένη Μέγκαν»), η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθεί τον Αρτσι να μεγαλώνει μέσω βιντεοκλήσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT