Με κοινό τίτλο περί θανάτου του θεού (του ποδοσφαίρου), σύσσωμος ο παγκόσμιος Τύπος απέδωσε την Πέμπτη τιμή στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που άφησε την Τετάρτη την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μπουένος Άιρες.
Οι εφημερίδες ανά τον κόσμο αφιέρωσαν πρωτοσέλιδα πένθους, μνήμης και συγκίνησης στον Αργεντινό σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου που πέθανε στα 60 του χρόνια, προσφέροντας στους αναγνώστες στιγμές και αναμνήσεις από το μεγαλείο στο χορτάρι αλλά και τα προβλήματα εκτός γηπέδων τού επί δεκαετία λατρεμένου αρχηγού της εθνικής Αργεντινής.
Τίτλοι όπως «Ο θεός πέθανε, 1960-2020», της γαλλικής αθλητικής εφημερίδας L’Equipe, και «Είδα τον Μαραντόνα», της ιταλικής Gazzetta dello Sport κυριάρχησαν την Πέμπτη, πλάι σε φωτογραφίες του με τη φανέλα της «αλμπισελέστε».
Στην Ισπανία η επίσης αθλητική εφημερίδα Marca αφιέρωσε όλο της το πρωτοσέλιδο στη δήλωση του Μαραντόνα ότι «Αν πεθάνω, θέλω να ξαναγεννηθώ και να γίνω ποδοσφαιριστής, να γίνω ξανά ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Είμαι ποδοσφαιριστής που έδωσα χαρά στον κόσμο και αυτό μου αρκεί».
Στη Βαρκελώνη, όπου επίσης μεγαλούργησε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ο Μαραντόνα, η Sport είχε τίτλο «Ο θεός είναι πια στον ουρανό», ενώ η γαλλική Liberation, μια πολιτική εφημερίδα, είχε ολοσέλιδη φωτογραφία του Μαραντόνα με τίτλο «Ουράνιος».
Πάντως στη Βρετανία δεν έλειψε η πίκρα που είχε γεννήσει πριν 34 χρόνια το περιώνυμο Χέρι του Θεού, δηλαδή το γκολ με το χέρι που πέτυχε στον προημιτελικό Αργεντινής-Αγγλίας ο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, με τον Τύπο εκεί να καταφεύγει αε ανοίκειες μικρότητες.
Χαρακτηριστικά είναι τα πρωτοσέλιδα και στις τρεις λαϊκές εφημερίδες του Λονδίνου, δηλαδή The Sun, Daily Mirror και Daily Star, που παρέφρασαν τη δήλωση Μαραντόνα τότε ότι στο γκολ εκείνο έβαλε ο Θεός το χέρι του, για να γράψουν στο πρωτοσέλιδο της Πέμπτης: «Στα χέρια του Θεού», συνοδεία της φωτογραφίας του γκολ με το χέρι. Η Star έφτασε μάλιστα να φέρει κύριο τίτλο: «Πού ήταν το VAR όταν το είχαμε περισσότερο ανάγκη;»
Η δε συντηρητική Daily Mail δεν αναφέρει καθόλου την είδηση στην πρώτη σελίδα, και εσωτερικά τονίζει τη δήλωση τού τότε τερματοφύλακα της Αγγλίας, Πίτερ Σίλτον, ότι ο Μαραντόνα δε ζήτησε ποτέ συγγνώμη για εκείνο το γκολ.