Τσαβούσογλου σε Στόλτενμπεργκ: Απαράδεκτη η αντιμετώπιση στο τουρκικό πλοίο

Τσαβούσογλου σε Στόλτενμπεργκ: Απαράδεκτη η αντιμετώπιση στο τουρκικό πλοίο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απαράδεκτη αντιμετώπιση απέναντι στο τουρκικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης, στο οποίο επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Αφγανιστάν.

Ο κ. Τσαβούσογλου έχει δηλώσει –αναφερόμενος στον έλεγχο στο τουρκικό πλοίο- ότι «θα δώσουμε απάντηση και στο πεδίο της δράσης, ενώ θα παρακολουθούμε και τις νομικές και πολιτικές διαδικασίες. Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται. Αυτή είναι η εντολή του Προέδρου μας».

Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο συνομιλίας Δένδια – Στόλτενμπεργκ

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τη Δευτέρα, ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε σταθεί σε δηλώσεις του στην ανάγκη ειλικρινούς αντιμετώπισης των διαφορών μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT