Οι τρεις «φυλές» των αντιεμβολιαστών στις ΗΠΑ

Οι τρεις «φυλές» των αντιεμβολιαστών στις ΗΠΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι οπαδοί του Αμερικανού προέδρου Τραμπ και για διαφορετικούς λόγους οι μαύροι και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν με δισταγμό την προοπτική του εμβολιασμού κατά της COVID-19. Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Κάιζερ, μεταξύ των Ρεπουμπλικανών η διστακτικότητα φθάνει το 42%, ενώ μεταξύ Δημοκρατικών το 12%. Συνολικά, το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο, ποσοστό ικανό για την εξασφάλιση ανοσίας της αγέλης.

Μεταξύ πληθυσμού 300 εκατομμυρίων, πάνω από 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περάσει τον κορωνοϊό και θεωρείται ότι έχουν ήδη αντισώματα, χωρίς να είναι βέβαιο για πόσο χρονικό διάστημα αυτά θα διατηρηθούν.

Η υποτίμηση του κορωνοϊού από τον Τραμπ και η ροπή πολλών οπαδών του στη συνωμοσιολογία αντανακλάται στα ποσοστά αντιεμβολιαστών στις τάξεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Αυτό, παρότι, από όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, το εμβόλιο ήταν το μόνο στο οποίο ο Τραμπ πόνταρε, επιμένοντας ότι δεν χρειάζεται lockdown γιατί η «επιχείρηση Αστραπή» θα έφερνε, όπως υποστήριζε, το εμβόλιο στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο.   

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, εμφανίζονται από 6% έως 20% πιο διστακτικές από τους άνδρες (ανάλογα με τη μέτρηση), παρότι την ίδια στιγμή οι γυναίκες έχουν λάβει πιο σοβαρά υπόψη τους την απειλή του κορωνοϊού και τηρούν σε μεγαλύτερα ποσοστά τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι κάποιες γυναίκες διστάζουν για την ώρα, αλλά σκοπεύουν να εμβολιαστούν αργότερα.

Τέλος, κάποιοι μαύροι είναι καχύποπτοι εξαιτίας της σκοτεινής ιστορίας κατά την οποία μαύροι είχαν χρησιμοποιηθεί για ιατρικά πειράματα χωρίς τη συναίνεσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT