Βρετανία – Γαλλία: Σχέδιο για την επανεκκίνηση των εμπορευματικών μεταφορών

Βρετανία – Γαλλία: Σχέδιο για την επανεκκίνηση των εμπορευματικών μεταφορών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας καταρτίζουν και αναμένεται να παρουσιάσουν σχέδιο για την επανέναρξη των εμπορευματικών μεταφορών, καθώς ο Bρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να λάβουν μέτρα για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα.

Το σχέδιο αυτό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ήδη από αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα στο BBC, το οποίο επικαλείται τον Κλεμάν Μπον, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας.

Σημειώνεται πως μακραίνει συνεχώς η λίστα των χωρών που επιβάλλουν απαγορεύσεις στις συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας των φόβων για νέο στέλεχος του κορωνοϊού που ενδεχομένως αυξάνει την μεταδοτικότητά του.

Παράλληλα, υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στις μεταφορές στο Κεντ στη νότια Αγγλία. Φορτηγά βρίσκονται ακινητοποιημένα στον αυτοκινητόδρομο M20, ο οποίος έχει κλείσει στην κανονική κυκλοφορία, με τους οδηγούς να κοιμούνται για δεύτερη ημέρα στα οχήματά τους περιμένοντας να ξανανοίξουν τα σύνορα με τη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT