Πολωνία: Οι ηλικιωμένοι δεν θα λάβουν το εμβόλιο της AstraΖeneca

Πολωνία: Οι ηλικιωμένοι δεν θα λάβουν το εμβόλιο της AstraΖeneca

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηλικιωμένοι δεν θα λάβουν δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Πολωνίας, Μιχάλ Ντόρτζικ.

Όπως είπε η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, την ώρα που ο Ευρωπαϊκός Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΕΜΑ) έδωσε την Παρασκευή το «πράσινο φως» για το εν λόγω εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, η σύσταση είναι να εμβολιάζονται άτομα άνω των 18 ετών, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 55 ετών) ώστε να προκύψει αριθμητικό στοιχείο για το πόσο καλά θα λειτουργήσει το εμβόλιο σ’ αυτή την ομάδα. «Ωστόσο, αναμένεται ότι θα υπάρχει προστασία, δεδομένου ότι σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα παρατηρείται ανοσολογική απόκριση και με βάση την εμπειρία από άλλα εμβόλια», επεσήμανε η Κομισιόν.

«Περιμένουμε τη σχετική εισήγηση, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι ηλικιωμένοι δεν θα εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο», τόνισε ο Ντόρτζικ και ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί πιθανότητα θα λάβουν πρώτοι το εμβόλιο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT