Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα λέει ότι έκανε συνταγματική ενέργεια, όχι πραξικόπημα

Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα λέει ότι έκανε συνταγματική ενέργεια, όχι πραξικόπημα

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων είπε ότι θα γίνουν εκλογές, χωρίς να δώσει ημερομηνία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συνταγματική παρέμβαση» αποκαλούν εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ την ανατροπή του δημοκρατικού καθεστώτος στη χώρα της Ινδοκίνας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη.

Αρνούμενοι τις κατηγορίες περί πραξικοπήματος, που οδήγησε και στη φυλάκιση της ηγέτιδος της χώρας Αουνγκ Σαν Σούου Κίι και πολλών άλλων πολιτικών στελεχών, οι εκπρόσωποι του στρατιωτικού καθεστώτος ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για παρέμβαση συμβατή με το Σύνταγμα της ασιατικής χώρας.

Ο Ταξίαρχος Σο Μιν Τουν τόνισε ακόμη ότι τόσο η κα Σούου Κίι όσο και άλλοι πολιτικοί δεν είναι σε φυλακή αλλά «σε ασφαλές σημείο για την ασφάλειά τους».

Επιπλέον επανέλαβε την εγγύηση του στρατού ότι θα διεξαχθούν κανονικά εκλογές και ο στρατός θα αποσυρθεί από την εξουσία, χωρίς πάντως να δοθεί κάποια ημερομηνία για αυτά.

Πρόκειται για σαφή προσπάθεια του στρατιωτικού καθεστώτος να τροποποιήσει την εγχώρια και διεθνή εικόνα του υπό το βάρος αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων. Το πρωί της Τρίτης αποκαταστάθηκε η σύνδεση της χώρας με το Ίντερνετ που είχε διακοπεί για δεύτερο βράδυ.

Το απόγευμα της Δευτέρας τα Ηνωμένα Έθνη απείλησαν το νέο καθεστώς της Μιανμάρ με αυστηρές κυρώσεις, ενώ οι διαμαρτυρίες στους δρόμους της χώρας όλο και διογκώνονται.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT