Τα ουράνια τόξα στήνουν χορό σε καταρράκτη (βίντεο)

Τα ουράνια τόξα στήνουν χορό σε καταρράκτη (βίντεο)

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαγευτικές εικόνες αιχμαλώτισε ο φακός φωτογράφου σε πάρκο της Καλιφόρνιας, με τα σταγονίδια του καταρράκτη να σπάνε το φως στα χρώματα της ίριδας και να δημιουργούν μικρά ουράνια τόξα που μοιάζουν να χορεύουν πάνω από τα νερά.

Η διάθλαση του φωτός στα χρώματα που το συνθέτουν προκαλεί πάντα εντύπωση σε μικρούς και μεγάλους, και ορμή των νερών στον καταρράκτη του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι δημιουργεί τέτοιες εικόνες που πολλοί σήμερα στερούμαστε λόγω του εγκλεισμού μας στα σπίτια.

Το τεράστιο πάρκο Γιοσέμιτι έχει έκταση άνω των 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων,δηλαδή σχεδόν όσο όλος ο Νομός Αχαΐας. Διαθέτει δάση και κοιλάδες, και βεβαίως καταρράκτες. Φιλοξενεί πλούσια άγρια φύση και είναι από τα αγαπημένα μέρη για επισκέπτες και κατοίκους στην Καλιφόρνια.

Στο βίντεο που ανήρτησε και το μεγάλο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, τα χρώματα της ίριδας στολίζουν τον καταρράκτη, ενώ ο ήχος του ορμητικού νερού προσθέτει περαιτέρω στοιχεία μαγείας στην εμπειρία της πολύχρωμης εικόνας.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT