Ολλανδία: Εκλογικό κέντρο έστειλε σπίτι του υπουργό χωρίς έγκυρη ταυτότητα

Ολλανδία: Εκλογικό κέντρο έστειλε σπίτι του υπουργό χωρίς έγκυρη ταυτότητα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολλανδία οι κανόνες είναι κανόνες, ή τουλάχιστον αυτό αντιμετώπισε Ολλανδός υπουργός όταν πήγε σε εκλογικό κέντρο να ψηφίσει για τις εθνικές εκλογές χωρίς σωστό έγγραφο ταυτοποίησης.

Την Τετάρτη, τρίτη και τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας στις γενικές εκλογές της Ολλανδίας, ο Ούγκο ντε Γιόνγκε, υπουργός Υγείας και ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πήγε να ψηφίσει κι εκείνος σε μια διαδικασία που λόγω της πανδημίας μοιράστηκε σε τρεις ημέρες προς αποφυγή του συνωστισμού.

Ωστόσο ο κ. ντε Γιόνγκε, η εικόνα του οποίου είναι σε καθημερινή βάση στα ολλανδικά κανάλια λόγω της πανδημίας, θεώρησε ότι για την ταυτοποίησή του θα αρκούσε ένα παλιό διαβατήριο με τη φωτογραφία του που είχε εύκαιρο. Αλίμονο!

Ο υπάλληλος στο εκλογικό κέντρο στο Ρότερνταμ αρνήθηκε να δεχθεί το ληγμένο, διάτρητο ήδη, διαβατήριο που παρουσίασε ο κ. ντε Γιόνγκε για την ταυτοποίησή του, ενώ ο πολύς υπουργός δεν είχε φέρει ούτε το δίπλωμα οδήγησης, μολονότι πήγε να ψηφίσει οδηγώντας σε εκλογικό κέντρο drive-through, όπου ψηφίζεις από τη θέση του οδηγού του οχήματος, για λόγους ασφαλείας της υγείας. Ο υπουργός αναγκάστηκε να πάει σπίτι του να προσκομίσει έγκυρο διαβατήριο.

Σε δηλώσεις του στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad ο επικεφαλής του συγκεκριμένου εκλογικού κέντρου είπε ότι δεν μπορούσε να καταστρατηγήσει την εκλογική νομοθεσία για χάρη ενός πολιτικού.

Ντροπιασμένος ο κ. ντε Γιόνγκε προέβη σε αυτοσαρκαστική ανάρτηση γράφοντας στο Twitter: «Και μια ακόμη συμβουλή, πάρτε μαζί σας ΕΓΚΥΡΟ έγγραφο ταυτοποίησης», παραδεχόμενος ότι φέρθηκε «λίγο ανόητα».

Διερωτάται βεβαίως κανείς τι θα συνέβαινε σε αντίστοιχη περίπτωση στη χώρα μας…

Πηγή: Reuters, Twitter

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT