Κύπρος: Δεν θα γίνουν εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson

Κύπρος: Δεν θα γίνουν εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου αποφάσισε να μην διαθέσει, προς το παρόν, το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που παρασκευάζεται από τη Johnson & Johnson.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη «κατόπιν σύστασης από την εταιρεία Johnson & Johnson προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

H Κύπρος παρέλαβε σήμερα 2.400 εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας.  

⇒Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει ανά χώρα για AstraZeneca και Johnson & Johnson

«Η σύσταση από την παρασκευάστρια εταιρεία δόθηκε προληπτικά εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διερεύνησης του ενδεχόμενου συσχέτισης των περιστατικών θρόμβωσης που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με το εμβόλιο. Παράλληλα, αναμένεται η επιστημονική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στον όποιο γνωστοποιήθηκαν τα δεδομένα από τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Περισσότερα δεδομένα θα κοινοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η εξέταση από τον αρμόδιο Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει το κυπριακό υπουργείο Υγείας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT