Η πανδημία «αφάνισε» τις συσκευασίες κέτσαπ στις ΗΠΑ

Η πανδημία «αφάνισε» τις συσκευασίες κέτσαπ στις ΗΠΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια έλλειψη σε συσκευασίες κέτσαπ η οποία πλήττει τα εστιατόρια στις ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε ένα υπόγειο εμπόριο αποθεμάτων τέτοιου είδους προϊόντων.

Τα εστιατόρια που στάθηκαν τυχερά και έχουν κρατήσει στην άκρη κάποιες ποσότητες, τις πωλούν στο eBay καθώς και στη διαδικτυακή αγορά του Facebook προκειμένου να αποκομίσουν κέρδος από την πιο πρόσφατη έλλειψη που υπάρχει στην αγορά λόγω της πανδημίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών στη χώρα αποθάρρυναν τους πολίτες από το να τρώνε σε εστιατόρια και συνέστησαν πιο ασφαλείς επιλογές όπως η τροφοδιανομή και η παραλαβή του φαγητού από το κατάστημα. 

Η Λίντσεϊ Κόεν, συνταξιούχος από την Ιντιανόπολις, εγγράφηκε στο eBay και έθεσε προς πώληση 20 πακέτα με κέτσαπ Heinz για 8 δολάρια, αφότου η Wall Street Journal είχε κάνει λόγο στις 5 Απριλίου για τις ελλείψεις στα αποθέματα κέτσαπ που πλήττουν τα εστιατόρια.

Η κ. Κόεν, η οποία συγκέντρωσε το απόθεμα που έχει στην κατοχή της κάνοντας στάσεις σε ταχυφαγεία κατά τη διάρκεια εκδρομής που έκανε με το αυτοκίνητο, χρησιμοποιεί το eBay κυρίως για να ξεφορτωθεί πράγματα από το σπίτι της που δεν χρειάζεται αλλά σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να πουλήσει και κέτσαπ, δεδομένων των ελλείψεων.

Περίπου 12 ώρες αργότερα, τα πακέτα πουλήθηκαν. «Δεν έχω ανατάσσει ποτέ σε σημείο να πουλήσω σάλτσες», είπε η κ. Κόεν. Αναφέρει μάλιστα, ότι με την κέτσαπ «μπήκε κι εκείνη στο παιχνίδι του κέρδους».

Πηγή: Wall Street Journal, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT