Live η ενημέρωση του EMA για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Live η ενημέρωση του EMA για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ενδεχόμενη σχέση μεταξύ του εμολίου της Johnson & Johnson και των περιστατικών θρομβώσεων κάνει λόγο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) που αυτή την ώρα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Η ανακοίνωση του ΕΜΑ αφορά τα περιστικά θρομβώσεων σε ενήλικες που είχαν λάβει το εμβόλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά της, φαρμακοβιομηχανία Johnson and Johnson ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα μέσω του οικονομικού της διευθυντή ότι παραμένει «απόλυτα σίγουρη» για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 και ελπίζει να βρει «πολύ σύντομα» λύση με τις ρυθμιστικές αρχές όσον αφορά στη χρήση του». 

«Παραμένουμε πολύ σίγουροι» και «ελπίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ των οφελών και των κινδύνων θα λειτουργήσει υπέρ ημών», δήλωσε ο Τζόζεφ Γουόκ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να βεβαιωθούμε ότι έχουν όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται για να λάβουν τις αποφάσεις τους», υπογράμμισε.

«Περιμένουμε να έχουμε πολύ σύντομα, ίσως από το τέλος αυτής της εβδομάδας, από την Ευρώπη και τη FDA (την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) μια απόφαση για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε», ανέφερε επίσης ο Γουόκ εκτιμώντας ότι εάν η κανονιστική διαδικασία «πάει καλά, θα είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε όλες τις συμβατικές μας δεσμεύσεις (όσον αφορά την παράδοση εμβολίων, στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT