Ενθουσιασμός στην Αρμενία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ

Ενθουσιασμός στην Αρμενία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενθουσιασμό ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν χαιρέτισε το Σάββατο την ιστορική απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν έναν αιώνα.

Ο κ. Πασινιάν ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε μια ανάρτηση στο Facebook για αυτό το «πολύ ισχυρό βήμα προς τη δικαιοσύνη και την ιστορική αλήθεια», και το οποίο προσφέρει «ανεκτίμητη υποστήριξη στους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων».

Η αναγνώριση της γενοκτονίας αποτελεί «ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για όλους εκείνους που θέλουν να οικοδομήσουν μια δίκαιη και ανεκτική διεθνή κοινωνία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αρμενικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: Οργίλη αντίδραση της Τουρκίας

Σε επιστολή του προς τον Τζο Μπάιντεν, ο Νικόλ Πασινιάν αναφέρει: «Ο λαός της Αρμενίας και οι Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο δέχονται με μεγάλο ενθουσιασμό και χαιρετίζουν το μήνυμά σας … Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι σημαντική όχι μόνο ως φόρος τιμής στο 1,5 εκατομμύριο των αθώων θυμάτων, αλλά και σε σχέση με την πρόληψη της επανάληψης παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

«Η αναγνώριση της Γενοκτονίας συνιστά ζήτημα αλήθειας, ιστορικής δικαισύνης και ασφάλειας για τη Δημοκρατία της Αρμενίας, ιδιαιτέρως κατόπιν των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας πέρυσι», τόνισε ο Αρμένιος ηγέτης.

Ο κ. Μπάιντεν αναγνώρισε το Σάββατο τη γενοκτονία των Αρμενίων και έγινε ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που χαρακτηρίζει έτσι τον θάνατο 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που σφαγιάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT