Επίσκεψη Σχοινά στον ENISA: «Προτεραιότητα η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο»

Επίσκεψη Σχοινά στον ENISA: «Προτεραιότητα η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο»

Ο Μ. Σχοινάς ανακοίνωσε την προεπιλογή των παικτών της «Ομάδας Ε.Ε.» που θα συμμετάσχουν στο πρώτο διαδικτυακό «παγκόσμιο κύπελλο»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού της Ε.Ε. για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο (ENISA) στην Αθήνα πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Σχοινάς συναντήθηκε με τα μέλη του προσωπικού του Οργανισμού. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε πώς συμβάλλει ο Οργανισμός στην κυβερνοασφάλεια της Ε.Ε.

«Ο ENISA έχει τοποθετηθεί στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την ασφάλεια, καθώς η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παραμένει προτεραιότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Κομισιόν πρότεινε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις άμυνες μας και να προστατεύσουμε τις κρίσιμες υποδομές μας μέσω νομοθετικών προτάσεων» ανέφερε ο κ. Σχοινάς σε δήλωσή του.

Όπως είπε, «για να εφαρμόσουμε αυτούς τους κανόνες, θα χρειαζόμαστε ικανότητες και γνώσεις». «Οι νέοι που επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ε.Ε. στην πρώτη Διεθνή Πρόκληση για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα αποτελέσουν μέρος της λύσης και του μελλοντικού εργατικού δυναμικού μας και ελπίζουμε ότι η Ε.Ε. μπορεί να συνεχίσει να υπερέχει στην κυβερνοασφάλεια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Γιούχαν Λεπασάρ, ανέφερε ότι «η έλλειψη επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι ένα πρόβλημα που η Ευρώπη δεν μπορεί να αγνοήσει. Η οικοδόμηση δεξιοτήτων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για την αντιμετώπιση των μελλοντικών απειλών σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσουμε στο εργατικό δυναμικό του αύριο».

Στην πρώτη Διεθνή Πρόκληση για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ομάδες από όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν σε μια σειρά προκλήσεων. Η προεπιλογή των παικτών για την «Ομάδα Ε.Ε.» έχει οριστικοποιηθεί και περιλαμβάνει 36 νέους (ηλικίας 18-26 ετών) που εκπροσωπούν 17 χώρες.

Η ομάδα αποτελείται από εκπροσώπους από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT