Τούρκος μαφιόζος προκαλεί αναταραχή στον Ερντογάν

Τούρκος μαφιόζος προκαλεί αναταραχή στον Ερντογάν

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ προκαλούν στην Τουρκία οι ισχυρισμοί και οι αποκαλύψεις που κάνει ο Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος θεωρείται από τους διαβόητους αρχηγούς της τουρκικής μαφίας. Ο Πεκέρ βρίσκεται στο Ντουμπάι και με τα βίντεό του απειλεί τον νυν υπουργό Εσωτερικών, εμπλέκει σε εμπόριο κοκαΐνης την κυβέρνηση της χώρας αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ αποκαλύπτει ότι σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η Τουρκία είναι κέντρο εμπορίου κοκαΐνης. 

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αλλά και τους εισαγγελείς της χώρας, επειδή μέχρι σήμερα κλείνουν τα μάτια στη δράση των εμπόρων ναρκωτικών και στις δολοφονίες δημοσιογράφων. O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί τη σιωπή του για τις εξελίξεις.
Στο έβδομο βίντεο στο ΥouΤube, το οποίο παρακολούθησαν 10 εκατ. Τούρκοι, ο Πεκέρ καταγγέλλει τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ πως είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα για να ανοίξει νέο δρόμο ναρκωτικών προς την Τουρκία. «Ποιος πήγε στη Βενεζουέλα για να ανοίξει νέο διάδρομο εμπορίας; O Ερκάν Γιλντιρίμ, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο Τούρκος μαφιόζος. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ την Κυριακή είχε δηλώσει πως ο γιος του πράγματι είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα, αλλά με σκοπό να διανείμει μάσκες για την πανδημία. Τη Δευτέρα, όμως, δήλωσε πως ο στόχος του ταξιδιού του Ερκάν Γιλντιρίμ ήταν να ψάξει για επιχειρηματικές ευκαιρίες. 

Σοκαριστικές ήταν οι απειλές του μαφιόζου προς τον Σοϊλού. «Θα σου βάλω κολάρο στον λαιμό και με το λουρί θα σε κυκλοφορήσω στους δρόμους», δήλωσε ο Πεκέρ. Ο ίδιος αποκάλυψε, ακόμη, πως το 1996 είχε αναθέσει στον αδελφό του, Αττίλα Πεκέρ, να δολοφονήσει τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί κατά διαταγή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ. Ο αδελφός του δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή, αλλά ο Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούλιο του 1996. Η τουρκική υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων συνέλαβε χθες τον Αττίλα Πεκέρ. 

Ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης στην πατρίδα του, αποφυλακίστηκε και αργότερα διέφυγε στο εξωτερικό. Στα χρόνια που διέμενε στην Τουρκία είχε οργανώσει πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Ερντογάν, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες οπαδούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT