Ε.Ε.: Ξεπέρασαν τους 250 εκατ. οι εμβολιασμοί – 80 εκατ. και με τις δύο δόσεις

Ε.Ε.: Ξεπέρασαν τους 250 εκατ. οι εμβολιασμοί – 80 εκατ. και με τις δύο δόσεις

Το ορόσημο των 250 εκατομμυρίων εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού ξεπέρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ορόσημο των 250 εκατομμυρίων εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβόλια: Η Γερμανία κινείται «προληπτικά» για μελλοντικές πανδημίες

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι περισσότεροι από 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο μας: να παραδοθούν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε. τον Ιούλιο» πρόσθεσε η κ. Φον ντερ Λάιεν.

Την περασμένη εβδομάδα, η κ. Φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι στην Ε.Ε. έχουν παραδοθεί 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Εμφανίστηκε δε, αισιόδοξη, λέγοντας ότι αναμένεται τον Ιούνιο να φτάσουν στα κράτη-μέλη ακόμη 400 εκατ. δόσεις εμβολίου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχει επάρκεια για να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε. ως το τέλος του Ιουλίου

Εμβολιασμοί με Pfizer και Moderna και για τους 18-29 ετών

Δύο ακόμη εμβόλια, της Pfizer και της Moderna, προστίθενται από τις επόμενες ημέρες στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών.

Όπως γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτης o υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ θα μπορεί να κλείνει ραντεβού από τις 7 Ιουνίου και με τα εν λόγω σκευάσματα, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Οι επτά χώρες που άρχισαν την έκδοσή του

Την Τρίτη τέθηκε σε λειτουργία σε επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μεταξύ τους η Ελλάδα- το σύστημα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID, το οποίο στόχο έχει να διευκολύνει τις μετακινήσεις εντός Ε.Ε.

⇒ Διαβάστε επίσης: Οκτώ ερωταπαντήσεις για το πιστοποιητικό Covid-19

Το έγγραφο, γνωστό ως «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό», καταγράφει εάν οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, εάν έχουν αναρρώσει από τον ιό ή έχουν υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα τις τελευταίες 72 ώρες.

Η Βουλγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Γερμανία, η Κροατία, η Πολωνία και η Ελλάδα έθεσαν σε λειτουργία τη σχετική εφαρμογή από την Τρίτη, σύμφωνα με τους New York Times.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πλακιωτάκης: Χωρίς τεστ στα πλοία όσοι έχουν εμβολιασθεί – Απαραίτητη η Δήλωση Υγείας

Η Κομισιόν έχει ανακοινώσει πως το ψηφιακό πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται και στις 27 χώρες της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου.

Τελευταίες ειδήσεις

Κομισιόν: Το 2023 θα επανέλθει το Σύμφωνο Σταθερότητας

Το δίλημμα των 15 δισ. δολαρίων που αντιμετωπίζει ο CEO της Boeing

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT