Άντριου Λόιντ Γουέμπερ: «Εγώ θα ανοίξω τα θέατρά μου κι ας με συλλάβουν»

Άντριου Λόιντ Γουέμπερ: «Εγώ θα ανοίξω τα θέατρά μου κι ας με συλλάβουν»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να ανοίξει τα θέατρά του στην Αγγλία στις 21 Ιουνίου, ακόμη και αν παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα, διατράνωσε ο βασιλιάς του αγγλικού μιούζικαλ Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, λέγοντας ότι δεν τον νοιάζει ακόμη και αν τον συλλάβουν γι’ αυτό.

Ο 73χρονος Βρετανός συνθέτης, παραγωγός και επιχειρηματίας του Γουέστ Εντ δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Daily Telegraph  του Λονδίνου αποφασισμένος να ανοίξει τα θέατρά του διαφορετικά αντιμετωπίζει το φάσμα της πώλησης έξι από αυτά για οικονομικούς λόγους.

Η επιδημιολογική εικόνα στη Βρετανία δείχνεi νέο κύμα του κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, οδηγώντας πολλούς (ακόμη και εντός της κυβέρνησης) στη σκέψη να αναβληθεί το πλήρες άνοιγμα των θεάτρων που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου.

Ο κ. Λόιντ Γουέμπερ όμως ούτε που θέλει να το ακούσει αυτό: «Εμείς θα ανοίξουμε βρέξει-χιονίσει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς τι θα κάνει αν η κυβέρνηση αποφασίσει την παράταση των περιορισμών, απάντησε «κι εμείς θα πούμε, ελάτε στο θέατρο και συλλάβετέ μας».

Τόνισε μάλιστα ότι αν συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα θα αναγκαστεί να πωλήσει τα έξι θέατρά του στη θεατρική συνοικία του Λονδίνου ενώ έχει ήδη υποθηκεύσει εκ νέου το σπίτι του ώστε να λάβει δάνειο και να στηρίξει τη θεατρική του επιχείρηση.

Άντριου Λόιντ Γουέμπερ: «Εγώ θα ανοίξω τα θέατρά μου κι ας με συλλάβουν»-1
Εκατοντάδες Βρετανοί διαδήλωσαν πρόσφατα στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, μπροστά σε θέατρα, απαιτώντας την άρση των περιοριστικών μέτρων και διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στις μάσκες και τα εμβόλια (φωτ.: Reuters).

Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει στην εφημερίδα Daily Mail ότι εάν δεν επιτρέψουν το πλήρες άνοιγμα των θεάτρων (που τώρα μπορούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένο αριθμό θεατών) σκέπτεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τώρα ισχυρίζεται ότι τα θέατρα είναι «απολύτως ασφαλή» και δεν προκαλούν μετάδοση του ιού. Θέτει όμως και ένα δίκαιο αίτημα για αποζημίωση.

Ο κ. Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζεται να ανεβάσει τη «Σταχτοπούτα» στο Γουέστ Εντ, με τις πρώτες προπαραστάσεις να προγραμματίζονται για τις 25 Ιουνίου (απευθυνόμενες σε κριτικούς θεάτρου).

Ερωτηθείς αν όντως θα πρέπει να συλληφθεί ο κ. Λόιντ Γουέμπερ εφόσον αποφασίσει να παραβιάσει τους κανόνες, ο Βρετανός υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε την Τετάρτη το πρωί: «Είμαι σίγουρος πως τα σχόλια του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ έγιναν εν θερμώ. Έχει πολύ ισχυρά συναισθήματα, αλλά όλοι μας πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες», είπε ο υπουργός στο Sky News προσθέτοντας πως απόφαση για την επαναλειτουργία των θεάτρων θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Daily Telegraph, The Guardian, Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT