Μεξικό – μετρό: Έξι «ελλείψεις» οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα

Μεξικό – μετρό: Έξι «ελλείψεις» οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι «ελλείψεις» στη διαδικασία κατασκευής της γέφυρας του μετρό που κατέρρευσε στην Πόλη του Μεξικού, τον περασμένο μήνα, φέρεται να διαπίστωσε μια νορβηγική εταιρεία.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που αποσπάσματά της δημοσίευσε η μεξικανική εφημερίδα «El Financiero» και συντάχθηκε από τον οργανισμό πιστοποίησης DNV, επισημαίνεται η διαρθρωτική αποτυχία που σχετίζεται με τουλάχιστον «έξι ελλείψεις στη διαδικασία κατασκευής».

Η τοπική κυβέρνηση αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της «El Financiero», τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της μελέτης του DNV θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και παιδιά, όταν μια σιδηροδρομική διάβαση κατέρρευσε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο τη Δευτέρα το βράδυ.

mexiko-dekades-nekroi-kai-traymaties-se-dystychima-sto-metro-vinteo-fotografies0

Το δυστύχημα συνέβη σε υπέργεια διάβαση της γραμμής 12 του μετρό, κοντά στον σταθμό Olivos, ενώ οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 15 νεκρούς και 70 τραυματίες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT