Γερμανία: Ντύνεται στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην UEFA

Γερμανία: Ντύνεται στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην UEFA

Η UEFA μπλόκαρε την απόφαση να φωτιστεί το στάδιο του Μονάχου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, επιμένοντας ότι πρέπει να παραμείνει «πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερη»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία θα προχωρήσει σήμερα Τετάρτη στον φωτισμό μιας σειράς κτιρίων και σταδίων με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της UEFA να μπλοκάρει τα σχέδια φωτισμού του γηπέδου του Μονάχου με τα χρώματα αυτά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο της Ουγγαρίας που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επέκρινε την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ως «λανθασμένη».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της κλιμακούμενης πολιτικής αντιπαράθεσης λόγω του συγκεκριμένου νόμου, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε την απόφαση της Βουδαπέστης ως «ντροπιαστική».

Στο μεταξύ, η Βουδαπέστη χαιρέτισε την απόφαση της UEFA να σταθεί ενάντια στην «προκλητικότητα», τη στιγμή που τα στάδια σε όλη τη χώρα ετοιμάζονταν να φωτιστούν με τα εθνικά χρώματα της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας – Ουγγαρίας του Euro 2020.

Οι αγώνες θα λάβουν χώρα αργότερα σήμερα Τετάρτη στην Αρένα Allianz του Μονάχου και οι αρχές της πόλης είχαν σχεδιάσει να φωτίσουν το στάδιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ως ένα «εμφανές σημάδι αλληλεγγύης» με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ουγγαρίας.

Ωστόσο, η UEFA αρνήθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση, επιμένοντας ότι πρέπει να παραμείνει «πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερη».

Ωστόσο, το Μόναχο σχεδιάζει να φωτίσει με τα χρώματα του ουράνιου τόξου το δημαρχείο της πόλης, μια τεράστια ανεμογεννήτρια κοντά στο στάδιο, καθώς και τον Ολυμπιακό Πύργο 291 μέτρων.

Επιπλέον, σχεδιάζεται να φωτιστούν και άλλα στάδια στη Γερμανία, όπως το εμβληματικό Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, καθώς και τα στάδια της Μπουντεσλίγκα στην Κολωνία, τη Φρανκφούρτη και το Βόλφσμπουργκ.

Πηγή: AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT