Ταλιμπάν: «Ελέγχουμε 85% της επικράτειας του Αφγανιστάν»

Ταλιμπάν: «Ελέγχουμε 85% της επικράτειας του Αφγανιστάν»

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν το 85% των περιοχών στο Αφγανιστάν, ανέφερε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν Σαχαμπίντ Ντελαγουέρ την Παρασκευή από τη Μόσχα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν το 85% των περιοχών στο Αφγανιστάν, ανέφερε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν Σαχαμπίντ Ντελαγουέρ την Παρασκευή από τη Μόσχα.

Ξένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αποσύρονται μετά από σχεδόν 20 χρόνια από το Αφγανιστάν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν ένα κύριο συνοριακό πέρασμα με το Ιράν

Αυτή η κίνηση έχει ενθαρρύνει αντάρτες των Ταλιμπάν, οι οποίοι επιχειρούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους νέες εκτάσεις στο Αφγανιστάν.

Εκατοντάδες στελέχη ασφαλείας από το Αφγανιστάν τράπηκαν σε φυγή στο γειτονικό Τατζικιστάν, εγείροντας ανησυχίες στη Μόσχα και άλλες πρωτεύουσες ότι εξτρεμιστές θα μπορούσαν να διεισδύσουν στην Κεντρική Ασία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Συνομιλίες ΗΠΑ – Τουρκίας για το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα την Παρασκευή, τρεις αξιωματούχοι των Ταλιμπάν προσπάθησαν να στείλουν το μήνυμα ότι δεν αποτελούν απειλή για την ευρύτερη περιοχή.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Ταλιμπάν θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη λειτουργία του Ισλαμικού Κράτους στο αφγανικό έδαφος και ότι θα επιδιώξουν επίσης να εξαλείψουν την παραγωγή ναρκωτικών.

Η αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι θα υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα των εθνοτικών μειονοτήτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT