Παλαιστίνη: Μαζική στροφή στον εμβολιασμό λόγω υποχρεωτικότητας και κινήτρων (εικόνες)

Παλαιστίνη: Μαζική στροφή στον εμβολιασμό λόγω υποχρεωτικότητας και κινήτρων (εικόνες)

Παρά την πρόσφατη αύξηση, τα ποσοστά εμβολιασμένων παραμένουν πολύ χαμηλά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση στον εμβολιασμό των Παλαιστινίων έχουν επιτύχει τις τελευταίες ημέρες οι αρχές στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, προσφέροντας κίνητρα στους πολίτες εν μέσω νέας έξαρσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν οι παλαιστινιακές αρχές στις δύο περιοχές που ελέγχουν, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για πολλούς εργαζομένους, μαθητές Λυκείου και φοιτητές καθώς και η προσφορά χρηματικών ποσών μέσω κλήρωσης οδήγησαν σε μεγάλη άνοδο στους αριθμούς των εμβολιασμένων.

Παλαιστίνη: Μαζική στροφή στον εμβολιασμό λόγω υποχρεωτικότητας και κινήτρων (εικόνες)-1

Πέρα από την υποχρέωση που επιβλήθηκε σε πολλές κατηγορίες πολιτών την περασμένη εβδομάδα, προσφέρονται κάθε μέρα 200 δολάρια σε 10 τυχερούς εμβολιασμένους άνω των 50 ετών, ποσό σημαντικό για τον σε μεγάλο βαθμό εξαθλιωμένο παλαιστινιακό πληθυσμό.

Παλαιστίνη: Μαζική στροφή στον εμβολιασμό λόγω υποχρεωτικότητας και κινήτρων (εικόνες)-2

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Γάζα εμβολιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα 133.000 Παλαιστίνιοι, δηλαδή περισσότεροι από ό,τι τους προηγούμενους έξι μήνες συνολικά, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ασράφ Αλ-Κίντρα. Αντίστοιχη εκτιμάται ότι είναι η αύξηση και στη Δυτική Όχθη.

Παλαιστίνη: Μαζική στροφή στον εμβολιασμό λόγω υποχρεωτικότητας και κινήτρων (εικόνες)-3

Παρά την πρόσφατη αύξηση, το ποσοστό των εμβολιασμένων στις παλαιστινιακές περιοχές παραμένει πολύ χαμηλά, στο 41% στη Δυτική Όχθη και στο 19,5% στη Γάζα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT