Κορωνοϊός – Βρετανία: Θωράκιση του συστήματος υγείας με επιπλέον πακέτο 5,4 δισ. λιρών

Κορωνοϊός – Βρετανία: Θωράκιση του συστήματος υγείας με επιπλέον πακέτο 5,4 δισ. λιρών

«Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι το NHS διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις σε θεραπείες που σχετίζονται με την Covid-19» διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ο Μπόρις Τζόνσον

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετο κονδύλι 5,4 δισ. λιρών για τη στήριξη του συστήματος υγείας προκειμένου «να διαχειριστεί τις άμεσες πιέσεις της πανδημίας» ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Το NHS, το βρετανικό σύστημα υγείας, «θα λάβει επιπλέον 5,4 δισ. λίρες για να υποστηρίξει την απάντησή του στην Covid-19 κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών και για να διαχειριστεί τις λίστες αναμονής στα νοσοκομεία», σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

«Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι το NHS διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις σε θεραπείες που σχετίζονται με την Covid-19 και να βοηθήσει τις υπηρεσίες υγείας να ανακάμψουν από τη χειρότερη πανδημία του τελευταίου αιώνα» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση.

Η τελευταία οικονομική ενίσχυση ανεβάζει το συνολικό ύψος των κυβερνητικών κονδυλίων προς υπηρεσίες υγείας για την Covid-19 σε 34 δισ. λίρες φέτος (63 δισ. λίρες πέρυσι) σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία επίσης υπογραμμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του NHS για θεραπείες εκτός Covid αυξήθηκε από 130 σε 136 δισ. λίρες.

Η πανδημία αύξησε την πίεση στο NHS, ένα σύστημα δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας, το οποίο στο παρελθόν υπέφερε από καθυστερήσεις και χρόνια έλλειψη προσωπικού και νοσοκομειακών κλινών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT