Ρωσία: Νεκρός ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών – Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης

Ρωσία: Νεκρός ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών – Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης

Την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην Αρκτική άφησε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην Αρκτική άφησε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας Γεβγκένι Ζινίτσεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, ο Ζινίτσεφ απεβίωσε στην προσπάθειά του να σώσει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

Βάσει πληροφοριών που επικαλείται το πρακτορείο Sputnik, ο Ζινίτσεφ χτύπησε σε βράχο και τραυματίστηκε θανάσιμα όταν επιχείρησε να σώσει εικονολήπτη από το νερό, όταν ο τελευταίος έπεσε από γκρεμό.

Ο 55χρονος αξιωματούχος, ο οποίος ήταν επικεφαλής του υπουργείου από το 2018, βρισκόταν στην Αρκτική για να επιβλέψει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας και επισκέφθηκε το εργοτάξιο ενός νέου πυροσβεστικού σταθμού στο Νόριλσκ, καθώς και μια ομάδα έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης.

Πριν γίνει υπουργός, ο Ζινίτσεφ διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και υπηρεσιακός κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ.

Υπήρξε επίσης υπεύθυνος για τους σωματοφύλακες του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ είχε υπηρετήσει στην KGB κατά τα τελευταία χρόνια πριν από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1991, εντάχθηκε στην υπηρεσία προστασίας υψηλών προσώπων.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, Sputnik, Ria

Τελευταίες ειδήσεις

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT