Τζο Μπάιντεν: Θα κάνει την αναμνηστική δόση

Τζο Μπάιντεν: Θα κάνει την αναμνηστική δόση

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ωστόσο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα περιμένει μέχρι να καταστεί ευρέως διαθέσιμο αυτό το πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. «Σχεδόν 80 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Αιρετοί εργάζονται ενεργά για να υπονομεύσουν τον αγώνα εναντίον της πανδημίας, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας το σχέδιό του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζομένων. «Αυτά τα 80 εκατομμύρια αντιπροσωπεύουν το 25% του πληθυσμού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, και το κάνει», τόνισε, επιμένοντας πως σκοπός του είναι οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στη «φυσιολογική ζωή» το ταχύτερο.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο σε περισσότερους από 650.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τις τελευταίες 8 ημέρες πεθαίνουν κατά μέσο όρο 1.500 άνθρωποι ημερησίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT