Βραζιλία: Υπουργός συναντά τον Μπ. Τζόνσον και βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό (βίντεο)

Βραζιλία: Υπουργός συναντά τον Μπ. Τζόνσον και βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό (βίντεο)

Αποσύρθηκε η αντιπροσωπεία της Βραζιλίας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός σε έλεγχο για κορωνοϊό βρέθηκε ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Μαρσέλο Κουεϊρόγκα, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, προκαλώντας έτσι αναστάτωση και στη Βρετανία.

Ο κ. Κουειρόγκα, ο πιο πρόσφατος σε μια μακρά σειρά υπουργών Υγείας που έχει αλλάξει στη διάρκεια της πανδημίας ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, συνόδευε τον τελευταίο στη συνάντηση κορυφής με τον κ. Τζόνσον στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Άνετοι οι δύο ηγέτες, συναντήθηκαν χωρίς να φορούν μάσκα, με τον κ. Μπολσονάρου ως γνωστόν να υποτιμά γενικώς τον κορωνοϊό και να απορρίπτει τους εμβολιασμούς επικαλούμενος μύριους όσους ισχυρισμούς. Ούτε ο διερμηνέας δε φορούσε μάσκα, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Ο μόνος άνδρας που φορούσε μάσκα ήταν ο κ. Κουειρόγκα… κι αυτός είναι που 24 ώρες μετά τη βρετανο-βραζιλιανή συνάντηση ανιχνεύθηκε να έχει κολλήσει κορωνοϊό και μπήκε σε απομόνωση, οδηγώντας στη συνολική αποχώρηση της βραζιλιανής αντιπροσωπείας από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Επρόκειτο μάλιστα για το δεύτερο κρούσμα στις τάξεις της.

Σε βίντεο από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στη Νέα Υόρκη φαίνεται ο 55χρονος κ. Κουειρόγκα να σφίγγει το χέρι και να χτυπά φιλικά στον ώμο τον κ. Τζόνσον πριν πάει να πάρει τη θέση του.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, ενώ στο ίδιο ξενοδοχείο με την αντιπροσωπεία της Βραζιλίας διαμένει και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT