Μπλόκο YouTube στους αρνητές των εμβολίων

Μπλόκο YouTube στους αρνητές των εμβολίων

Σκληρότερα μέτρα της πλατφόρμας εναντίον της παραπληροφόρησης για την COVID

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μέτρα αποφασιστικότερης αντιμετώπισης κάθε μορφής παραπληροφόρησης για τα εμβόλια κατά της COVID ανακοίνωσε η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα YouTube. Με τη νέα της πολιτική, που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική εταιρεία του ομίλου Alphabet, θα απαγορεύονται βίντεο παραπληροφόρησης που αφορούν όχι μόνο την COVID, αλλά και εγκεκριμένα εμβόλια εναντίον άλλων ασθενειών, όπως η γρίπη και η ιλαρά.
«Αυτό περιλαμβάνει τα περιεχόμενα που βεβαιώνουν λανθασμένα ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, καρκίνο, στειρότητα ή ότι οι ουσίες που εμπεριέχονται στα εμβόλια είναι σε θέση να εντοπίζουν τα άτομα που τα λαμβάνουν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Απαγόρευση βίντεο

Επιπλέον, η πλατφόρμα θα απαγορεύει στο εξής την ανάρτηση βίντεο με εξέχοντες ακτιβιστές του αντιεμβολιαστικού ρεύματος, που επηρεάζουν πολύ κόσμο, και θα κατεβάζει τα σχετικά κανάλια. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που βλέπουν «κόκκινη κάρτα» από την εταιρεία περιλαμβάνονται ο οστεοπαθητικός γιατρός Τζόζεφ Μέρκολα, ο οποίος χαρακτηρίζει τα εμβόλια κατά της COVID «ιατρική απάτη» και έχει 3,6 εκατομμύρια ακολούθους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ο δικηγόρος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ανιψιός του δολοφονημένου προέδρου Τζον Κένεντι, ο οποίος διατείνεται ανυπόστατα ότι τα mRNA εμβόλια τροποποιούν το γενετικό υλικό των εμβολιασμένων.

Την Τρίτη, το YouTube έκλεισε γερμανόφωνα κανάλια της ρωσικής τηλεόρασης RT υποστηρίζοντας ότι δεν σέβονταν την πολιτική της εταιρείας σχετικά με την πληροφόρηση γύρω από την COVID. Αντιδρώντας σε αυτή την εξέλιξη, η ρωσική υπηρεσία ελέγχου τηλεπικοινωνιών απειλεί με απαγόρευση του YouTube στη Ρωσία, εάν η πλατφόρμα δεν επιτρέψει εκ νέου τη λειτουργία των διαδικτυακών καναλιών του σταθμού RT στη Γερμανία. Η Ρωσία υποστήριξε ότι η γερμανική κυβέρνηση εμπλέκεται στην απαγόρευση του γερμανόφωνου ρωσικού καναλιού RT στη χώρα, κατηγορία την οποία ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, απέρριψε ως «θεωρία συνωμοσίας».

Οι γερμανικές αρχές χαρακτηρίζουν το RT προπαγανδιστικό κανάλι του Κρεμλίνου, αλλά επισημαίνουν ότι η απόφαση για την απαγόρευσή του ελήφθη αποκλειστικά από το YouTube. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT