ΝΒΑ: Διώκονται για ασφαλιστική απάτη 4 εκατ. δολαρίων 18 πρώην μπασκετμπολίστες

ΝΒΑ: Διώκονται για ασφαλιστική απάτη 4 εκατ. δολαρίων 18 πρώην μπασκετμπολίστες

Για υπεξαίρεση του ειδικού ταμείου περίθαλψης του NBA διώκονται 18 πρώην παίκτες της διοργάνωσης, οι οποίοι υπέβαλλαν πλαστά ιατρικά και οδοντιατρικά παραστατικά επεμβάσεων προκειμένου να λαμβάνουν αποζημιώσεις.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για υπεξαίρεση του ειδικού ταμείου περίθαλψης του NBA διώκονται 18 πρώην παίκτες της διοργάνωσης, οι οποίοι υπέβαλλαν πλαστά ιατρικά και οδοντιατρικά παραστατικά δαπανών για επεμβάσεις στις οποίες δεν υποβλήθηκαν ποτέ, προκειμένου να λαμβάνουν αποζημιώσεις.

Ανάμεσα στους διωκόμενους παίκτες είναι ο πρώην φόργουορντ των Boston Celtics Γκλεν Ντέϊβις, ο πρώην γκαρντ των Portland Trail Blazers Σεμπάστιαν Τελφέρ και ο Τέρενς Ουίλιαμς, ο φερόμενος εγκέφαλος της κομπίνας και πρώην καλαθοσφαιριστής με θητεία σε διάφορες ομάδες του ΝΒΑ έως το 2013, οπότε και σταμάτησε την αγωνιστική δράση του.

Σύμφωνα με τη δίωξη, τα υπεξαιρεθέντα κεφάλαια αντλήθηκαν από ένα ταμείο ασφάλισης, στο οποίο συνεισφέρουν οι ομάδες του ΝΒΑ και είναι γενικά προσβάσιμο σε νυν και πρώην παίκτες με τουλάχιστον τριετή παρουσια στη διοργάνωση.

Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται και ορισμένοι αθλητές γνώριμοι από τη θητεία τους και σε ελληνικές ομάδες.  

Συνολικά, αντιμέτωποι με την αμερικανική δικαιοσύνη βρίσκονται ο Μιλτ Παλάσιο (Καβάλα), ο Ρούμπεν Πάτερσον (ΑΕΚ), ο Τζαμάριο Μουν (Ολυμπιακός), ο Σι Τζέι Γουάτσον (ΠΑΟΚ) και οι Σεμπάστιαν Τέλφερ, Αντουάν Ράιτ, Ντάριους Μάιλς, Έντι Ρόμπινσον, Γκρέγκορι Σμιθ, Γκλεν Ντέιβις (πρωταθλητής το 2008 με τους Μπόστον Σέλτικς), Τέρενς Γουίλιαμς, Άλαν Άντερσον (θήτευσε σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα), Τόνι Άλεν, Σάνον Μπράουν, Γουίλ Μπάινουμ, Μέλβιν Έλι, Κρις Ντάγκλας-Ρόμπερτς, Τόνι Ρότεν.

Η ζημιά της απάτης εκτιμάται ότι αγγίζει τα 4 εκατομμύρια δολάρια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT